De Kleine Prins viert 25-jarig bestaan met diverse activiteiten

Het lijkt lang geleden, 1992. En toch zijn die 25 jaar voorbij gevlogen. Een reden om feestelijk uit te pakken en dat hebben we dan ook deze week gedaan. 

Maandag gingen we de hele dag met alle kinderen plus ouders (en ook grootouders en jongere broertjes en/of zusjes) naar familiepark Drievliet in Den Haag. 
Vooraf hadden we ons wel een beetje zorgen gemaakt over de weersvoorspellingen maar op een flinke regenbui na bleef het gelukkig droog. Het was een heel gezellige familiedag. De sfeer was uitstekend, iedereen was in een goede bui. 
’s Middags was er een piratenshow in het parktheater en directeur Wilke Vos hield een korte toespraak. Hierbij nodigde hij op het podium de allerjongste leerling uit die nu op onze school zit en ook een van de allereerste leerlingen van De Kleine Prins bij de start in 1992. Zij is nu zelf moeder en haar kinderen zitten nu ook op onze school. 
Het was een onvergetelijke dag! 

Dinsdag en donderdag werd er vooral muziek gemaakt op beide locaties. De mannen van Lucifers Slagwerk lieten de kinderen kennis maken met de kunst van het trommelen. Er werd gestart met een opwarmertje op het plein. Voor de groepen 1 tot en met 4 gaf Lucifers Slagwerk een interactieve voorstelling. Voor de andere groepen waren er workshops. Ieder kind kreeg een trommel of drumstel om muziek op te maken. Dit alles bij elkaar gaf zoveel geluid, dat het nodig was vooraf ear plugs uit te delen om het gehoor te beschermen. 
Onderdeel van het dagprogramma was een vertoning van de muziekfilm ‘Zing!’ 
Alles stond deze dagen in het teken van de muziek, waarbij ‘zelf een instrument maken’ uiteraard niet kon ontbreken. Met de optredens van en met Lucifers Slagwerk startte tevens de opening van het Muzikale Jaar op De Kleine Prins, onder leiding van Charles Vermeer. 
Na afloop kreeg ieder kind een broodtrommel cadeau en waren er cupcakes om dat trommeltje te vullen. 

Media
  • Muziekdag Kleine Prins.jpg