Pasen

De school staat in het teken van lente en Pasen! Overal zie je bloembolletjes en in de klassen staan mooi versierde paastakken. Ook oefenen de kinderen liedjes in de klas, liedjes die gaan over de lente.

Op donderdag 1 april is er een paasontbijt in alle klassen, dat wordt verzorgd door de ouderraad en door de school. De kinderen mogen feestelijk gekleed naar school!

In de midden- en bovenbouw heeft uw kinderen placemat mee naar huis gekregen met een lootje van een klasgenoot. De bedoeling is dat uw kind deze thuis versiert. Dit kan met een mooie tekening zijn, een wens of een gedicht.'Iets doen voor elkaar' krijgt zo een betekenis.
Een week later, op vrijdag 26 maart, moet de placemat weer terug zijn op school. Zo heeft ieder kind een mooie placemat tijdens het paasontbijt.
De kinderen van de onderbouw versieren de placemat op school.

Volgende week zal elke klas een Palmpasen-stok versieren. De Palmpasen stok, een houten kruis dat versierd is met symbolische items, vertelt het verhaal van de laatste week van het leven van Jezus. Deze stok zal na Palmzondag, op 28 maart, naar iemand gaan die wel wat steun en liefde kan gebruiken.