Afscheid groep 8 memorabel (DKP)

Maandag 9 juli was de dag waar alle Kleine Prinsers van groep 8 zolang naar hadden uitgekeken. Overdag zetten de meeste leerlingen nog puntjes op de i, voor wat betreft hun presentatie. Verder werd vooral ongedurig rond gedribbeld en met elkaar uitgekeken naar de afscheidsavond.

Rond half 7 werd het startsein gegeven voor de (aan)loop naar het altijd drukbezochte feestje, met ouders, broertjes, zusjes, oma's en opa's. Over de rode loper balancerend en in de prachtigste outfits gekleed werden de leerlingen met hun juf onder luid applaus naar binnen getroond.

 

BBM en BBO hadden samen met filmmaker Peter Sterke, van Sterke films, de film 'Groep 8 aan het werk' gemaakt. De familie in de speelzaal genoot met volle teugen en menig open doekje werd gegeven. Ondertussen waren groep BBL en BBN een etage hoger druk in de weer met hun presentaties. Een zelf opgeworpen vraag werd door de leerlingen in hun werkstuk en presentatie beantwoord. Dit gold na de wisseling ook voor de andere 2 groepen 8. De monden van de familieleden vielen soms open

van bewondering voor de afstudeerders.

BBL en BBN presenteerden hun film, eveneens met de nodige trots. De film had de titel 'Groep 8 achter de tralies'. De lachsalvo's rolden geregeld door de zaal en ook hier waren de gasten blij verrast door de acteursprestaties.

Na afloop vonden het drankje en zoutje hun weg en was er blijde opluchting bij de afscheidnemers van groep 8. Er kan worden teruggekeken op een geslaagd afscheidsfeest en de gehoorde omschrijving 'memorabel' was een rake.
Ook BBLL had een mooie film gemaakt, waarbij ook nog tussendoor liedjes werden gezongen. BBA had onder leiding van Juul een voorstelling gemaakt, die op het toneel werd uitgevoerd door de kinderen.