Kinderboekenweek op De Kleine Prins

Op woensdag 3 oktober begint de jaarlijkse Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema 'Vriendschap' en dat betekent dat alles deze week bij ons in het teken staat van aardig zijn, respect hebben voor elkaar en vriendschap.

Woensdag 3 oktober om 12.00 uur vindt de opening plaats in de gymzaal, locatie Prinsenland. Op die dag mogen alle kinderen een boek meenemen. Tussen 8.15 en 8.30 uur mogen ze dat boek op het schoolplein ruilen met een kind van dezelfde leeftijd. Om 8.30 uur gaan we dan naar de lokalen.

De hele periode besteden we in de klassen aandacht aan voorlezen, activiteiten die met het thema te maken hebben en KiVa-lessen gericht op vriendschap. Dit keer is er ook de ouderweek in de Kinderboekenweek. Er zal weer een lijst komen te hangen bij alle lokalen. Hier kunnen ouders zich inschrijven om te komen kijken, maar ook om voor te lezen in de groep van hun kind(eren).

Natuurlijk hebben we weer de boekenmarkt op woensdag 10 oktober. De kinderen uit de bovenbouw kunnen onder schooltijd zelf boeken kopen. Voor ouders gaan de deuren om 12.00 uur open. Om 12.30 uur kunnen ouders samen met hun kind(eren) boeken kopen. En tijdens de Kinderboekenweek krijgt je er het Boekenweekgeschenk gratis bij!

Zowel op de locatie Prinsenland als op de Van Bassenstraat komen er echte schrijvers naar school. Isabel Van Duijne (foto 2 en 3) komt naar de montessorilocatie. Zij schrijft boeken geschikt voor de onderbouw en de middenbouw. Zij leest voor en signeert haar boeken. Op de daltonlocatie komt schrijver en dichteres Margreet Schouwenaar (foto 4 en 5). Samen met theatervrouw Marieke van den Houten leest en speelt zij de leukste fragmenten uit haar boeken. 

We hopen op een gezellige week vol vriendschap, leesplezier, ouders in de school en een drukke boekenmarkt!

 

 

 

 

Media
  • 01bf5640ffa869a8a9e697445ca4c1c4
  • aap in huis
  • isabel van duijne
  • niesje-mis-je
  • Schouwenaar.Margreet