Kinderboekenweek geopend: VRIENDSCHAP (DKP)

Woensdagochtend is de Kinderboekenweek geopend. Het thema is dit jaar ‘Vriendschap’, een belangrijk en dankbaar onderwerp waarover boeken zijn volgeschreven.

Op een versierd schoolplein klonken allerlei vrolijke kinderliedjes uit de boxen. Veel kinderen hadden een boek meegenomen en hoopten deze te ruilen met iemand anders. Zo ging ieder kind met een ander boek de school binnen. Het was leuk en lief om te zien hoe ze elkaar blij maakten.

Het bezoek van schrijfster Isabel van Duijne, die woensdag 10 oktober komt vertellen en voorlezen (plus signeren) is voor de montessorilocatie het hoogtepunt van de Kinderboekenweek. De jaarlijks terugkerende kinderboekenmarkt van boekhandel Post Scriptum uit Schiedam, is een succes. Vanwege de verbouwing vindt de verkoop in de gymzaal plaats. 10 Oktober zijn na schooltijd zowel kinderen als ouders vanaf 12.00 uur van harte welkom in het boekenparadijs.

Op de daltonlocatie in Lage Land opende de Kinderboekenweek op een swingende manier. Tijdens de inloop van 8.15 tot 8.30 uur danste een groep kinderen van groep 8 op de klanken van het themalied van Kinderen voor Kinderen. Het gebouw was versierd met zelfgemaakte vriendschapsslingers.

Kinderen en leerkrachten kunnen zich maandag 8 oktober verheugen op dichter en schrijver Margreet Schouwenaar. Samen met theatermaakster Marieke van den Houten komt zij in de onderbouw en middenbouw voorlezen uit haar boeken en spelen zij fragmenten na. De jaarlijks terugkerende boekenmarkt is er natuurlijk ook weer. Over de juiste datum ervan volgt nog informatie.

 

Media
  • kinderboeken