Oude tijd herleven tijdens de Kinderboekenweek

Er wordt alweer reikhalzend naar uitgekeken: de Kinderboekenweek! Van 30 september tot 11 oktober zijn er tal van activiteiten, uiteraard ook op onze school. 
Op 30 september om 10.00 uur is de opening, voor het eerst met alle scholen tegelijk. Dit kan iedereen van 10.00 tot 10.40 uur LIVE volgen via Facebook of de website www.kinderboekenweek.nl 
Het programma is erg leuk. Er is onder meer een optreden van Kinderen voor Kinderen en Arend van Dam en Mylo Freeman zijn er, waarover zometeen meer.
Het thema van deze Boekenweek is geschiedenis, terug in de tijd. De spannende verhalen van ridders, de tijd van de Romeinen, kortom: andere tijden. Dit alles kan je beleven door een boek te lezen. Dat is toch geweldig!
Arend van Dam schreef het Kinderboekenweekgeschenk met de spannende titel 'De diamant van Banjarmasin'. Arend viel maar liefst vier keer in de prijzen, de afgelopen vier jaar. Ook voor de Kinderboekenweek maakte Mylo Freeman het prentenboek 'Tweeling!', een avontuur voor de kleinste kinderen, over Robbie en Roef. Te koop voor 7,25 euro. 
In de Kinderboekenkrant voor zes tot twaalfjarigen, vind je een overzicht van de leukste boeken. De krant kan je krijgen bij de boekwinkel of de bibliotheek. 
Ook de welbekende Voorleesgids ontbreekt niet, met ruim tweehonderd boeken voor nul tot zesjarigen. Een tip voor ouders en grootouders!
Media
  • CPNB-single-2-300x225
  • 07_coverprentenboek-211x300 1
  • CPNB-portret-2-1
  • cover
  • cover1_Pagina_1
  • cover1_Pagina_2-e1600941552132