Jeugdfonds Sport & Cultuur

Sinds geruime tijd is ‘Jeugdfonds Sport & Cultuur’ in Rotterdam actief. Wellicht bent u hiermee al bekend. Om ook alle nieuwe ouders hiermee bekend te maken dit bericht.

De school vindt het belangrijk dat kinderen buiten het gewone lesprogramma in aanraking komen met kunst, cultuur en sport. De ontwikkeling van de creativiteit van kinderen, het ontdekken van de wereld om je heen en het doen aan een culturele activiteit en sport hebben invloed op het zelfvertrouwen en de prestaties van kinderen.

Voor veel gezinnen lukt het helaas niet om de contributie hiervoor te betalen. Daarom werkt de school samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze organisatie heeft als doel gelijke kansen bieden voor alle kinderen. Gezinnen waar de financiële mogelijkheden beperkt zijn kunnen aanspraak maken op een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij stellen daarvoor geld beschikbaar om het lesgeld voor culturele lessen (bijvoorbeeld muziekles en dansles) of de contributie te vergoeden (bijvoorbeeld voetbal en judo).
 
U kunt als ouder niet zelf een aanvraag doen bij deze fondsen. Mocht u gebruik willen maken van zo’n fonds, dan kunt u terecht bij Nelly Labrie, onze schoolmaatschappelijk werker. Zij is namens de school intermediair tussen ouders en deze organisatie en kan u helpen bij het aanvragen van zo’n fonds. U kunt haar mailen via nlabrie@mdrplus.nl of u kunt bellen naar school.