Natuurstad

door juf Charlotte

Wie zijn wij?
Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie, educatie en participatie. Op 8 bijzondere kinderboerderijen ontdekken en leren bezoekers alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid.

Een groene stad is een fijnere plek voor kinderen om op te groeien en samen te leven. In deze tijd van verstedelijking en digitalisering wordt de afstand tot de natuur groter. We zijn ons steeds minder bewust van onze afhankelijkheid van de natuur. Kennis en waardering van milieu en natuur vormt de basis voor gezond en duurzaam gedrag en draagt bij aan het welbevinden van alle Rotterdammers.

Natuurstad en De Kleine Prins
In de middenbouw worden er natuurlessen aangeboden door tweemaal per jaar een bezoek te brengen aan kinderboerderij De Blijde Wei (www.natuurstad.nl/de-blijde-wei).
Denk hierbij aan lessen als: ‘In de sloot uit de sloot’, een bijenles, met de hele klas dieren kijken op de kinderboerderij, appelmoes maken en fruit drogen.
Bevlogen en deskundige medewerkers van Natuurstad bieden leerzame belevenissen met plant, dier en milieu. Tijdens de interactieve lessen staat op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal. Zo wordt leren over de natuur écht leuk!

leeshierverder