EcoWeek

Volgende week is het de jaarlijkse EcoWeek. De week staat deze keer in het teken van vegetarisch eten. In alle klassen zal hier aandacht aan besteed worden en de juffen en meesters hebben vier dagen lang een vega-challenge en eten geen vlees tijdens hun lunch!

Waarom is minder vlees eten beter voor het mileu?
Voedsel is verantwoordelijk voor 20 tot 35 procent van de uitstoot van alle broeikasgassen. Meer dan de helft daarvan komt van vlees en zuivel. Minder vlees eten levert al snel veel milieuwinst op. Door bijvoorbeeld per week 100 gram minder vlees te eten, verlaag je de broeikasgassenuitstoot van je voedingspatroon al met 5 tot 10 procent.
Vlees heeft zoveel impact op het milieu omdat er veel land, water en voer nodig is voor het houden van vee. Veevoer moet ook weer worden verbouwd en vervoerd. Daarnaast zorgen dieren voor veel uitstoot van broeikasgassen door boeren, scheten en mest. Bovendien worden dieren erbarmelijk slecht  behandeld in de grootschalige vee-industrie. Je kan ook peulvruchten, ei en noten eten. De klimaatbelasting van peulvruchten is zelfs 10 keer lager dan van rundvlees. Lees 
hier meer over eten en het milieu.
bron: www.voedingscentrum.nl