Kinderboekenweek

Kinderboekenweek op onze school

Van 4 tot en met 15 oktober 2017 is het weer kinderboekenweek-tijd, met als thema dit jaar ‘Griezelen. Gruwelijk eng.’
Voor de bovenbouw kan het net iets enger dan voor de onderbouw, waar een spin in een spinnenweb voor sommige kinderen al eng genoeg is. 

Op beide locaties werd de Kinderboekenweek geopend met een griezeldansje op het schoolplein. Op de daltonlocatie hing bij de entree een groot spinnenweb met een enorme spin erin en toen dat web door meester Niek doorgeknipt was, begon de Kinderboekenweek pas echt. 
Natuurlijk zijn beide locaties versierd met voorstellingen die een beetje of wat erger griezelig zijn, zoals veelpotige insecten, heksen, skeletten en monsters. 

Op de montessorilocatie kwamen woensdag spelers van Excelsior speciaal naar de school om voor te lezen. Op de locatie Lage Land is er aanstaande woensdag een voorleesochtend waarbij ouders de verhalen uit de boeken vertellen. Kinderen kunnen zich vooraf inschrijven voor twee voorleesrondes. 
Het zal niemand verbazen dat er nu lessen worden gegeven met het thema ‘Griezelen’. Verder wordt er gebruik gemaakt van de Kinderboekenkrant en de Voorleesgids.  

Ter afsluiting is er een kinderboekenmarkt, verzorgd door de Schiedamse boekhandel Postscriptum. Zij nemen niet alleen boeken mee waarbij je gaat griezelen, maar ook boeken van een ander genre. 
Op deze markt mogen kinderen uit de bovenbouw zelf een boek kopen en de kinderen van de onderbouw kunnen met hun ouders op zoek gaan naar een boek dat ze graag willen lezen. Of gewoon lekker snuffelen tussen de boeken, dat kan ook. En dan.. .herfstvakantie

Media
  • boek 1.jpg
  • boek 2.jpg