De wereld van volwassenen relativeren
De naam van de school is ontleend aan het boekje van Antoine de Saint- Exupéry ‘Le petit Prince’. De filosofie van dit boekje sluit bijzonder goed aan bij die van de school. Kinderen ervaren de wereld anders dan volwassenen. Zij stellen vragen die de wereld van de volwassene relativeert. Door het stellen van vragen en het zoeken naar antwoorden, ontdekken kinderen hun eigen mogelijkheden en de wereld om zich heen.

Een citaat waarin het zin geven van de eigen omgeving goed tot uiting komt is:
Op aarde ontmoette de kleine prins ‘ik’, een slang, een vos en veel rozen. Een van de dingen die de vos hem leerde was een heel, heel belangrijk geheim van het leven.
Hij zei: “Wat wezenlijk is, is voor het oog niet te zien. Alleen met het hart kun je goed zien. Voor jou ben ik misschien niets anders dan een vos uit honderdduizenden vossen. Maar als je me temt, hebben we elkaar straks nodig. Voor mij zal je de enige zijn, uniek in de hele wereld. Voor jou zal ik de enige zijn, uniek in de hele wereld…”


 Het boekje ‘Le petit Prince’’ is een prachtig geschreven verhaal met mooie illustraties. Het is uitgegeven in meer dan dertig talen, waaronder in het Nederlands. We
kunnen het u van harte aanbevelen (Uitgeverij Ad Donker, ISBN 90 6100 281 8).