E-waste race van start gegaan

Maandag ging op De Kleine Prins de E-waste race van start in Prinsenland.

Elektronisch afval is de snelst groeiende afvalstroom in de wereld. Te veel oude elektronica zoals oude mobieltjes, kapotte dvd-spelers of defecte wekkers belanden bij het normale afval. Zonde! Zulke apparaten zitten vol met herbruikbaar materiaal dat een
tweede leven verdient.

Iedereen kent het wel, je hebt nog oude elektronica rondslingeren. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen.

De Kleine Prins locatie Prinsenland doet de komende weken mee met de E-waste Race!
Van maandag 7 juni t/m donderdag 1 juli kan uw kind e-waste mee naar school nemen en in de klas inleveren.

Het gaat om alle producten met een batterij, stekker of elektrisch snoer, die u van plan was weg te doen. Niet de batterijen zelf! Deze kan uw kind in de Stibat batterijen-ton doen, die we op school hebben staan in de gang voor het speellokaal.
Let op: de spullen mogen niet te breed zijn, want ze moeten in een mini-rolcontainer passen (zoals veel ouders buiten hebben staan).

De kinderen van de EcoRaad halen de e-waste spullen op en registreren ze op de website van de E-waste Race. Zij hebben afgelopen woensdag al een gastles gehad van iemand van de organisatie.

De leerkrachten en de EcoRaad geven in de klas ook nog uitleg over e-waste. Op deze manier leren uw kinderen wat e-waste is, zodat zij, ook in de toekomst, weten welke apparaten ingeleverd kunnen worden voor hergebruik.