Directeur Wilke Vos over Kerstmis

De kerstvakantie is begonnen. En wel een week eerder. Persoonlijk vind ik dat erg jammer. Er wordt wel eens gezegd, in de laatste week voor de kerst leren de kinderen nier zoveel meer. Dat kunnen ze wel missen. Ik kan u zeggen, in de week voor een vakantie leren ze veel, heel veel andere dingen. Wat we nu missen en waar we ons wel op verheugd hadden, is de viering in de kerk. En ook al zijn veel ouders en kinderen niet katholiek, toch is dit juist de tijd dat we iets verder kijken dan ons materiële, maakbare bestaan. Dat zingeving meer is dan een nieuw spel, een nieuwe auto of wat dan ook voor verlangen, er is meer waarom we hier zijn op aarde. 

De kersttijd lijkt met al zijn donkere, gezellige dagen bij uitstek het moment om daarbij stil te staan. Om te weten dat wij als mensen iets voor elkaar kunnen betekenen door er voor elkaar te zijn, elkaar te vertrouwen, elkaar in de waarde te laten en te geloven dat er ook een onzichtbare kracht is, die ons daarin steunt. In de afgelopen twee jaar hebben we geleerd, dat het leven niet maakbaar is en niet stuurbaar. We kunnen veel als mensheid, maar we zijn niet almachtig.

En ja, dan is het een teleurstelling dat de laatste schoolweek niet doorgaat. Maar ook ik heb me daarbij neer te leggen. Ik heb echter veel opgewekte gezichtjes in de school gezien. Kinderen die met plezier naar school komen. En daar ben ik blij om. Want ons team zorgt ervoor dat de school echt een plek is waar je gezien wordt om wie je bent. En op dat team ben ik enorm trots.

Ik wens u hele fijne dagen met uw gezin. En nu we wat meer op onszelf zijn teruggeworpen, maak er een speciale kerstavond van, met kerstliedjes, starend naar een kaarsje en mijmerend over een mooie toekomst.