Weer een 'nieuw' boek in de kunst & cultuur rubriek

Rupsje Nooitgenoeg van de Amerikaan Eric Carle (die bijna 92 jaar oud werd,  hij leefde van 1929 tot 2021) is een klassieker, wat zeg ik: dit prentenboek is wereldberoemd! Hij gebruikte de collagetechniek en maakte zijn illustraties met allemaal stukjes papier.

Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1969. Het verhaal is vertaald in meer dan vijftig talen. Zoveel kinderen zijn er mee opgegroeid, met het rupsje dat zich een weg baant door van alles: fruit, ijsjes, watermeloenen en lolly’s.  

Rupsje Nooitgenoeg kruipt als een klein rupsje uit zijn ei. Hij heeft honger dus begint hij met eten maar hij kan er niet meer mee stoppen. Hij eet zich door van alles heen, totdat hij een erg dikke rups is geworden. Dan spint hij een huisje (pop) om zich heen en daar komt hij weer uit als een mooie vlinder.

Voor wie het nog niet kent, een echte aanrader! Heel leuk om samen met je peuter of kleuter te bekijken. Je kind leert over de levenscyclus van een vlinder, kan door het boek al snel tot vijf tellen, leert de verschillende dagen van de week en herkent het voedsel.

Dit prachtige gebonden karton-boek is een extra stevige uitgave van het klassieke prentenboek van Eric Carle. Het heeft een handzaam formaat.

Voor 3 tot 6-jarigen
Aantal pagina’s: 32
Prijs: 10,99 euro