30 jaar De Kleine Prins

In het heel kort even de geschiedenis van onze school.

Het is 30 jaar geleden dat De Kleine Prins haar deuren opende om de eerste kinderen te ontvangen. De school startte met 3 groepen, een onderbouw-, een midden- en een bovenbouwgroep.  Op de eerste schooldag zaten er ongeveer 32 kinderen op school. Zelf stond ik voor een bovenbouwgroep. Daar zaten maar 7 kinderen in. En de school stond niet op de plek waar de gebouwen nu staan. Het waren 4 noodlokalen op de plek waar nu het gezondheidscentrum van Prinsenland staat. 

Nu, 30 jaar later, kunnen we de kinderen ontvangen in twee volwaardige schoolgebouwen. En dat hebben we dan ook maandag gedaan. Het was duidelijk te merken bij de kinderen dat ze er weer veel zin in hadden. De gebouwen zijn extra goed schoongemaakt in de vakantie, iedere leraar heeft er veel aandacht aan besteed om het lokaal goed en gezellig in te richten.

We zijn nu een week verder. Een zonnige, soms ook wel zeer warme week. Maar we kunnen met elkaar terugkijken op de eerste week na 30 jaar van dit schooljaar. En natuurlijk gaan we een feest vieren. Want dat de school 30 jaar bestaat, dat mogen we niet zomaar voorbij laten gaan.

 Wilke Vos, directeur

 Foto: Emmy Fons
 Wilke tijdens de zomervakantie. In eigen kas. Komkommers, tomaten, en nog veel meer.