Het paasfeest op locatie Lage Land

door de paaswerkgroep 

Vanaf maandag 1 april staat het thema Pasen weer centraal. In de groepen wordt er dan weer volop aandacht besteed aan het Paasverhaal en worden er liedjes en stukjes voor de viering geoefend over Pasen en nieuw leven.

Elke klas zal een palmpaasstok maken. Volgens de traditie moeten er aan de stok: rozijntjes, doppinda’s, mandarijntjes, een gekookt ei en een broodhaantje. Hiervoor mogen de kinderen vanaf maandag 8 april lekkernijen en versieringen meenemen om de palmpaasstok mee te versieren. Houdt u er rekening mee dat het eten verpakt is, zodat het eten nog opgegeten kan worden. Graag kleine hoeveelheden.

Dit jaar zullen de palmpaasstokken op dinsdag 16 april naar woongroep Trefpunt van Middin worden gebracht. Dit is een woongroep voor mensen met een beperking.

 

Op donderdag 18 april vieren we Pasen met een paasontbijt in de groep en met een paasviering in de kerk. 

Het paasontbijt zal vorm krijgen door een ontbijtje voor elkaar, waarbij de kinderen voor elkaar een doos versieren en deze thuis vullen met een lekker ontbijtje. Meer uitgebreide informatie hierover volgt binnenkort.

Rondom Pasen staan er vanuit het christendom een aantal belangrijke data centraal. Deze nog even voor u op een rijtje.


6-3-2019             Aswoensdag (eerste dag van 40 dagen vastenperiode)
14-4-2019           palmzondag / Palmpasen (laatste zondag binnen de vastenperiode)18-4-2019           Witte Donderdag  (laatste avondmaal)
19-4-2019           Goede Vrijdag (herdenking kruisiging)
20-4-2019           Stille Zaterdag (laatste dag van 40 dagen vastentijd)
21-4-2019           eerste paasdag (herdenking verrijzenis)
22-4-2019           tweede paasdag

 

Zondag 14 april is er een Palmpaasviering in de Ceciliakerk om 9.45 uur. Alle kinderen zijn hierbij van harte uitgenodigd!

Media
  • paashaas