WAT IS LEES JE BETER?



WAT IS LEES JE BETER?

Als je ziek bent kun je er op internet informatie over vinden. Maar uitleg over hoe het is om ziek te zijn, vind je niet zo makkelijk. Daarvoor kun je terecht bij leesboeken. Lezen over iemand met dezelfde aandoening kan niet alleen jou helpen, maar ook de mensen om je heen: je broer, je moeder, je oma, je dokter, je verpleegkundige, iedereen.

Lees je beter helpt je bij het zoeken naar het juiste boek. Je gaat naar het zoekvenster en vult de naam van de ziekte in, als je die weet. Je kunt ook zoeken op schrijversnaam, titel of iets anders. Zijn er te veel resultaten, dan kun je aanvinken wat je kunt gebruiken en uitvinken wat niet. Zo eenvoudig is het.

Je kunt ook op Lees je beter  reageren. Zo kunnen andere lezers nog beter beoordelen of het boek geschikt is voor hen. Weet jij een kinder- of jeugdboek dat in de lijst hoort maar er niet in staat, dan kun je het boek aanmelden.

Het doel van Lees je beter is het bieden van een mogelijkheid om het juiste kinder- of jeugdboek te vinden voor iedereen die ziek is of iemand in zijn omgeving heeft die lijdt aan een bepaalde aandoening. Je inleven in zo iemand maakt dat je je beter kunt voelen, wijzer en begripvoller. Lees je beter is bestemd voor kinderen, maar ook voor volwassenen, zoals familie en zorgverleners. Voor deze mensen is het goed om te weten dat ook uit onderzoek blijkt dat het lezen van verhalen goed kan helpen bij de zorg voor een ziek kind.

Wat je niet op Lees je beter zult vinden, zijn boeken met alleen maar informatie over een ziekte. Die kun je vinden op andere sites door op de naam van de ziekte te zoeken.

Heb je een vraag of wil je iets kwijt, mail dan naar: info@leesjebeter.nl.


Media
  • lees je beter.jpeg