Earth Keepers

De film was lange tijd een groot succes in vele landen en iedereen die 'm heeft gezien is onder de indruk. Sommige mensen gooiden na het zien van de film het roer volledig om. Dit is dus geen film om even te consumeren, het is ook confronterend, schrijnend maar niettemin hoopvol.

Een familie (Rolf Winters, Renata Heinen en hun kinderen) laat de hectiek en patronen van de hedendaagse wereld achter zich en begint aan de reis van hun leven. Samen met hun drie kinderen reizen ze naar de uithoeken van de aarde, op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld om ons heen. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan, maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de Earth Keepers, zij die nog in verbinding en harmonie leven met de aarde, de bron van ons bestaan.

Na lange tijd in afzondering te hebben geleefd zien de Earth Keepers dat het tijd is hun inzichten en wijsheid te delen met degenen die bereid zijn om te luisteren. De film onthult de diepe wijsheid die besloten ligt in de gesprekken met deze stamoudsten en wijzen die nog niet eerder geïnterviewd werden. Maar ook de levensveranderende impact die dit soort ontmoetingen kunnen hebben.

Er komt ook een boek bij de film en een verslag van de reis gezien vanuit de kinderen, op basis van een jaar 'school onderweg'. Hun observaties en ervaringen, opgedaan tijdens hun ontmoetingen met natuurvolkeren over de hele wereld, uitgedrukt in woord en beeld zoals alleen kinderen dat kunnen. Geschreven en geïllustreerd door henzelf,: Zoeli, Sky en Levy Winters.
Voor wie de muziek impact heeft gemaakt, straks is er ook een CD, de volledige soundtrack met alle 23 tracks van de film, gecomponeerd door Oscar-winnaar Stephen Warbeck.

Meer info: www.downtoearthfilm.com

Media
  • Nowaten.png