Poesjes

Poesjes is een 'real life' VPRO-serie over de avonturen van een ‘poezenfamilie’, die in een groot poppenhuis woont op de Kattenlaan 9. 

In het eerste seizoen van Poesjes ging het om de avonturen van moederpoes Mimi en haar kittens: Django, Kaat, Lotje en Patrick. Vader Lucas werkt in het buitenland als muizenvanger. Als moeder Mimi elke ochtend naar haar werk gaat, belooft de luie oom Boudewijn op zijn nichtjes en neefjes te passen. Als dat maar goed gaat... 

In seizoen 2 van Poesjes is Kattenlaan 9 omgegooid in een B&B. Decadente kater Boudewijn woont daar nog steeds met zijn trouwe butler schildpad Ed. Boudewijn is dol op champagne en kaviaar, maar heeft een hekel aan werken. Om zijn luxeleventje te bekostigen, gaat hij op zoek naar een huurder voor de zolderverdieping. Daarvoor meldt zich een prachtige, ogenschijnlijk fatsoenlijke en kinderloze huurder, de poes Cathelijne.
Boudewijn is diep onder de indruk en neemt haar meteen in huis. Maar al gauw blijkt dat zij in haar grote koffer drie kittens heeft verstopt met alle gevolgen van dien.. 

Seizoen 2 is vanaf 24 november dagelijks op NPO Zapp te zien. Er is ook een DVD te koop.
Media
  • poesjes_packshot_13-11-15