Boek: Mee met de dierenambulance

De dierenambulance helpt alle dieren in nood. Bibi Dumon Tak meldde zich aan als vrijwilligster en schreef er een boek over. Dit boek. Alle verhalen – spannend, ontroerend en soms zelfs grappig – zijn niet verzonnen, maar stuk voor stuk WAARGEBEURD!
Bibi Dumon Tak (Rotterdam, 21-12-1964) studeerde na de middelbare school Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze schreef voor de Boekieboekiekrant, maar dat waren maar kleine stukjes en Bibi Dumon Tak wilde eigenlijk iets anders. Ze werd gevraagd een boek te schrijven en dat werd Het koeienboek waarvoor ze meteen een Zilveren Griffel kreeg.

Er volgden meer boeken, voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. De meeste gaan over dieren, maar ze schreef ook over jongeren die met justitie in aanraking komen. Latino King bijvoorbeeld, dat in de Slash-reeks verscheen. En in 2006 schreef ze het kinderboekenweekgeschenk: Laika tussen de sterren. Ze kreeg nog drie Zilveren Griffels, onder andere voor Fiet wil rennen, dat ook Prentenboek van het jaar werd.

 

 

 

 

Media
  • Naamloos