Zilveren griffels 2019

Op woensdag 19 juni zijn de Zilveren Griffels en Zilveren Penselen van de Stichting CPNB bekendgemaakt.

Dolf Verroen, Nederlands oudste kinderboekenschrijver, ontvangt een Zilveren Griffel voor zijn novelle Droomopa. Gideon Samson, de jongste kinderboekenschrijver die ooit een Zilveren Griffel won, krijgt nu voor zijn nieuwste kinderboek Zeb. een Zilveren Griffel. Zeb. is dubbel bekroond: illustrator Joren Joshua krijgt een Zilveren Penseel voor zijn indrukwekkende illustraties bij het verhaal.

De auteurs en illustrator zijn tijdens een schoolbezoek verrast met de bekroningen. Tijdens het Kinderboekenbal begin oktober zullen de winnaars van de Gouden Griffel en het Gouden Penseel bekend worden gemaakt.

 Zeb. bekroond met een Zilveren Griffel én een Zilveren Penseel

Zeb. valt dubbel in de prijzen. Schrijver Gideon Samson ontvangt een Zilveren Griffel en illustrator Joren Joshua een Zilveren Penseel voor dit bijzondere kinderboek. Samsons werk werd onder meer bekroond met Zilveren Griffels, Vlag en Wimpels en de Gouden Lijst. Hij was de jongste schrijver ooit die een Zilveren Griffel in ontvangst mocht nemen.

Zeb.

Dit is het verhaal van onze klas. Het is het verhaal van Imara, Ravi, Jayden, Katinka, Noepy, Max, Ziva, Lev, Annabelle, Meral, Wies, Ozzie en de rest. En van Ariane natuurlijk. Hadden we al verteld dat Ariane een zebra is? Het is verder niet echt belangrijk, als je dat soms dacht, maar dan weet je het gewoon. Wij zijn de klas van juf Cato.

 Auteur/illustrator Gideon SamsonJoren Joshua

Aantal pagina’s: 96
Leeftijdsindicatie: 9 - 100


Boek €15,99
ISBN: 978-90-258-7394-3
 
E-book €7,99
ISBN: 978-90-258-7433-9
Media
  • bfh9789025873943