Boek: Een hondenleven

Onlangs was het internationale hondendag. Die dag bestaat al bijna vijftien jaar. Tijd voor een verhaal over ons meest trouwe huisdier.

De Catalaanse schrijver David Cirici werd in 1954 in Barcelona geboren. Hij was leraar Catalaanse taal- en literatuur, schreef scripts radio en televisie, en werkt tegenwoordig bij een reclamebureau. David Cirici schreef al verschillende boeken voor jongeren en volwassenen, waarvan er meerdere bekroond werden.
 

Mos heeft een fijn leven bij zijn baasjes Janinka en Mirek. Maar dan breekt de oorlog uit. Het huis waar Mos woont wordt platgebombardeerd. Hij zoekt zijn toevlucht tot een oude treinwagon waar al een paar andere honden wonen. Samen proberen ze eten te vinden. Daardoor komen ze op de vreemdste plaatsen. Nooit geeft Mos de hoop op. Hij denkt echt dat hij zijn baasjes weer terug zal vinden. De oorlog is al voorbij als hij op een dag een bekende geur ruikt…
Een prachtig verhaal voor liefhebbers van Alleen op de wereld of Oorlogspaard. Dit boek heeft alles in zich om een klassieker te worden! Een hondenleven werd internationaal al vier maal bekroond en vertaald in elf talen.

Een hondenleven - David Cirici , 112 pagina's
Vanaf 9 jaar. Ook volwassenen vinden dit boek prachtig.