Boek 'De club van lelijke kinderen'

In oktober ging de boekverfilming ‘De club van lelijke kinderen’ in première. Veel kinderen zagen de afgelopen maanden de film. Het was Koos Meinderts (1953) die het boek schreef. Hij debuteerde als schrijver in 1983 en schrijft verhalen, gedichten en liedteksten, zowel voor volwassen als voor kinderen.  

‘De club van lelijke kinderen’ is een grappig boek over een serieus onderwerp, voor lezers vanaf ongeveer 10 jaar. Deze verfilmde klassieker is al ruim twintig jaar in druk.
Het verhaal: Op een kwade dag geeft generaal Isimo het bevel om alle lelijke kinderen op te pakken. Iedereen praat erover, maar er gebeurt niets. Het gewone leven gaat verder en de mensen beginnen het bevel te vergeten. Tot op een kwade dag Paul met een vreemd verhaal thuiskomt. Een fotograaf heeft van het dak van de school een foto van alle leerlingen genomen. Zijn zus weet te vertellen dat een aantal kinderen op de foto met stift zijn omcirkeld. Een paar dagen later rijdt er een bus het schoolplein op en alleen de omcirkelde kinderen mogen mee om een uitstapje te maken. En daarmee begint voor Paul een groot en ook wel eng avontuur...
Met extra info over de bioscoopfilm.