Virtueel musea bezoeken in en buiten Europa!

Een van de regels, die helemaal niet leuk zijn, is dat musea dicht zijn, nou ja, oké, beperkt open sinds kort, maar toch... er zijn veel mensen die van alles willen zien en er mogen er maar weinig naar binnen. Dan is het spannend om naar het buitenland te reizen, niet echt natuurlijk, maar digitaal. Dan kan je in musea in grote steden in en buiten Europa de mooiste kunstwerken zien. Doe het samen met je familie! 

British Museum, Londen

Dit museum bevindt zich midden in Londen. Maar nu kan je heel veel moois dat in dit museum staat, thuis bekijken, op de computer, laptop of iPad. Je kan bijvoorbeeld een hele reeks oude artefacten bekijken, zoals Egyptische mummies de Steen van Rosetta.

Guggenheim Museum, New York

De zoekmachine zorgt ervoor dat je het Guggenheim in kan gaan, de trap kan nemen en er allerlei kunstwerken kan ontdekken uit de stroming van het impressionisme, post-impressionisme en moderne en hedendaagse kunst.

Musée d’Orsay, Paris

Door het Musée d’Orsay kan je een virtuele wandeling maken. Hier hangen populaire werken van een heleboel Franse kunstenaars die leefden tussen 1848 en 1914, zoals bijvoorbeeld Monet, Cézanne en Gauguin. 

National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

Het National Museum of Modern and Contemporary Art is één van de bekendste musea in Zuid-Korea. Zes verdiepingen met hedendaagse kunst uit Korea en de rest van de wereld. 

Pergamonmuseum, Berlijn

Het Pergamon herbergt veel indrukwekkende oude archeologische vondsten zoals de Poort van Isjtar en het kolossale Pergamonaltaar.

Rijksmuseum, Amsterdam

Het Rijksmuseum van Amsterdam, waar het vaak druk is, kan je nu bezoeken terwijl je rustig thuis zit. Meer dan 8.000 kunstwerken kan je bekijken. Het museum is vooral beroemd om de Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw, met schilderijen van Johannes Vermeer en Rembrandt.

Het J. Paul Getty Museum, Los Angeles

Jaarlijks krijgt het J. Paul Getty Museum zo’n 1,3 miljoen bezoekers over de vloer en daarmee is het een van de meest bezochte musea van de Verenigde Staten. De collectie bestaat uit voorwerpen uit de 8e tot en met de 21e eeuw, van tekeningen tot schilderwerken, manuscripten, sculpturen en foto’s. 

Gallerie degli Uffizi, Firenze

Het Uffizi - dat lange tijd in het bezit was van de Medici-familie - is één van de belangrijkste musea ter wereld. Enkele hoogtepunten zijn onder meer de Geboorte van Venus van Sandro Botticelli en de Laocoöngroep.

MASP, São Paulo

Om het Museu de Arte de Sao Paulo (afgekort MASP) te ontwerpen, werd beroep gedaan op architecte Lina Bo Bardi. Alleen het gebouw is al een kunstwerk op zich: het lijkt op een grote box van glas en beton die meters boven de grond zweeft, ‘hangend’ aan vier gigantische rode poten. 

Museo Nacional de Antropología, Mexico City

Dit museum is volledig gewijd aan de pre-Spaanse geschiedenis van het land. Het bestaat uit maar liefst 23 zalen, waar je verschillende archeologische topstukken , zoals de Azteekse kalendersteen.

Foto van Schiller: Emmy Fons

Media
  • IMG_5030