Pippi Langkous is jarig

Met de aankoop van het speciale Pippi of Today-boek geniet je niet alleen van de stoere avonturen van Pippi Langkous, maar steun je ook kinderen die op de vlucht zijn of waren. Juist zij verdienen de kans om weer richting te geven aan hun eigen leven en om hun geluk terug te vinden. Want de Pippi’s of Today zijn echte helden.

Pippi is het sterkste meisje van de wereld, en ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemáál alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Gelukkig komt haar vader eens in de zoveel tijd langs om een nieuwe koffer met goudstukken te brengen. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste dingen. Ze speelt tikkertje met de politie, wordt dingenzoeker, vecht in het circus met de sterke man en vindt na lang zoeken een echte spunk!

Met een voorwoord van Save the Children-directeur Pim Kraan, in het kader van Pippi of Today. Uitgeverij Ploegsma doneert aan deze campagne.

75 jaar Pippi – Pippi of Today

Dit jaar viert Pippi Langkous haar 75ste verjaardag. Om dit te vieren verschijnt op 3 juni ‘Pipi Langkous is jarig’. Daarnaast is Pippi gekozen als ambassadeur voor vluchtelingkinderen in de Pippi of Today-campagne van Save the children.

Waarom is Pippi ambassadeur voor Save the Children?

Pippi Langkous is het sterkste meisje ter wereld. Ze kan niet alleen een paard optillen, ze weet ook altijd en overal iets van te maken. Zelfs wanneer de omstandigheden niet even makkelijk zijn. Dat vergt veerkracht, doorzettingsvermogen en een vrolijke kijk op de wereld. Eigenschappen die ieder kind in zich heeft. In ieder kind schuilt een Pippi.

Pippi of Today

Uitgeverij Ploegsma en Save the Children slaan de handen ineen. Met de internationale campagne ‘Pippi of today’ vragen zij aandacht voor kinderen op de vlucht of met een vlucht-achtergrond. Stuk voor stuk kinderen vol levenslust en flexibiliteit. Ze willen, net als Pippi, weer iets van hun leven maken. Ondanks de nare dingen die ze hebben meegemaakt, willen ze een nieuwe taal leren, naar school gaan en nieuwe vrienden maken. Ze willen spelen, sporten, boeken lezen en muziek luisteren of maken.

Het boek kost 12,95. Hieronder zie je een foto van de schrijfster van de Pippi-boeken: Astrid Lindgren. Ook zie je de vrouw die de illustraties maakte bij de verhalen: Ingrid Vang Nyman.