Nationaal Ballet en opera: Thuis aan de slag met dans en zang!

Nationale Opera & Ballet (Amsterdam) maken vele prachtige voorstellingen, maar nu kan dat niet. In deze ingewikkelde tijd blijft de organisatie geloven in de verbindende kracht van kunst. Opera en ballet bieden troost, afleiding, inspiratie en hoop. Omdat zij jullie nu niet in het theater kunnen verwelkomen, maar toch met mensen in verbinding willen blijven, hebben ze een programma samengesteld met onder meer online voorstellingen. Zo kan iedereen de komende periode blijven genieten van al het moois dat Nationale Opera & Ballet te bieden heeft. Rechtstreeks vanuit het theater naar je huis.

Voor jong en oud, er is voor ieder wat wils. Er is een uitgebreid programma voor de jonge kijker, maar we zullen de komende periode ook enkele prachtige voorstellingen streamen die de afgelopen jaren op ons podium te zien waren. Een unieke kans om een aantal hoogtepunten voor het eerst te zien of om opnieuw te beleven. Verder staan op het programma: zang- & dans workouts, quizzen & games en persoonlijke videoboodschappen en tips van onze zangers, dansers en collega’s.

De organisatie van Nationaal Ballet/Opera voegt telkens nieuwe content toe, dus houd deze website en de social media kanalen goed in de gaten.

Op de website vind je ook van alles om zelf aan de slag te gaan met zingen, dansen, toneelspelen, vormgeven… alle dingen die ze gewoonlijk ook doen in dit theater, maar wat nu even niet kan vanwege de corona-crisis. Vanuit hun eigen huis nodigen zij je uit: "Zing, dans of knutsel thuis met ons mee, en ontdek op deze site van alles over opera en ballet!"
https://operaballet.nl/online/kidshttps://
www.operaballet.nl/online


 HISTORIE
Ballet
Amsterdam, 1962. Sonia Gaskell richt het Nationale Ballet op. Het Nationaal Ballet ontwikkelt, produceert en toont ballet op internationaal topniveau. Het Nationale Ballet wil op die manier een groot en eigentijds publiek in contact brengen met en in vervoering laten raken door de schoonheid van de kunstvorm.

Opera
Der Rosenkavalier (Richard Strauss), die op 17 november 1965 in première ging in de Congreszaal van de RAI in Amsterdam, is de eerste opera van de nieuwe stichting. Het is ook één van de twee producties van de Nederlandse Operastichting waarin Gré Brouwenstijn en Cristina Deutekom beiden mee zongen.

Afbeelding: olieverfschilderij getiteld 'La Camargo Dancing' van Nicolas Lancret, Frankrijk, in het jaar 1730.