De huiself

De Amerikaanse schrijver van dit boek, Bruce Coville, was vroeger dol op het Engelse verhaal van Mary Poppins. Dat heeft hem vast en zeker geïnspireerd deze story over een huiself te schrijven.
Die huiself heet Angus. Hij is erg vindingrijk, vreselijk slim en hij is ook wel een beetje gek. Maar leuk dat hij is! Want hoe saai is een mens, maar ook een elf, die niet lijdt aan driftbuien! En waar zouden we zijn zonder ondeugende streken? Het verhaal is in dagboekvorm geschreven. Angus was de huiself van Sarah. En nu is Sarah er niet meer en moet hij naar haar verre achternicht, die Alex heet. Maar Angus heeft het erg naar zijn zin in Schotland, waar hij woont. Wat moet hij in godsnaam in dat rare Amerika? Of dit alles nog niet genoeg is, wat tegenvallers betreft, blijkt ook nog ’s dat de vreselijke vloek die Angus met zich meedraagt, weer flink van zich laat horen. Nu is het Alex met wie hij de vloek ongedaan probeert te maken. Makkelijk is dat niet, lees maar!

Voor kinderen vanaf 7 jaar. Het verhaal – met de oorspronkelijke titel ‘The Enchanted files’ is vertaald door Ineke van Bronswijk. Het is een gebonden boek en het bevat 248 pagina’s.