Boek: Pippi en de dansende kerstboom

Het is nog maar november, maar toch lopen we alvast vooruit op Kerstmis. Want dit boek is zo leuk en binnen twee weken verschijnt het en ligt het in de boekwinkel.

Het gaat over drie kinderen. Het is Kerstmis en ze zijn helemaal alleen, zonder ouders. Cadeautjes zijn er ook niet, geen kerstdiner en nee, een kerstboom met lichtjes en mooie versieringen is ook niet voor hen weggelegd. Daarom zitten ze met droevige gezichtjes in de keuken. Maar dan, is er ineens iets op de trap. Een raar geluid, wie is daar? Het is Pippi! Pippi Langkous! Op haar paard! Ze heeft een kerstboom bij zich, die draagt ze op haar hoofd. Een boom met lichtjes en vlaggetjes en lekkernijen. En dat is niet alles, want aan cadeautjes heeft ze ook al gedacht. Toch moeten ze nog even wachten met uitpakken want eerst gaan ze dansen. Met de kerstboom!

Het is een Pippi-verhaal dat pas na de dood van de schrijver van de Pippi-verhalen, Astrid Lindgren, werd ontdekt. En wel in een bibliotheek in Stockholm. Wat een geluk dat het is gevonden want nu valt er weer te genieten van een nieuw verhaal van Lindgren. De leuke en humoristische tekeningen van Annet Schaap maken alles compleet.

Voor 4-7 jarigen. Dit gebonden boek kost 12,99 en telt 32 pagina’s. Verschijningsdatum: rond 11 november 2020.