Montessori voor thuis, boek voor ouders/verzorgers

Simone Davis is een montessorilerares. Ze is oprichter van de Jacaranda Tree Montessori, een speelgroep voor jonge kinderen en hun ouders in Amsterdam. Op haar veelgelezen blog The Montessori Notebook geeft ze adviezen over montessori in de praktijk. 

'Montessori voor thuis' kan je als ouders (van peuters 1 - 4 jaar) zien als een boek dat je helpt bij de opvoeding van je kind(eren), die je van alles wil bijbrengen en leren volgens de principes en waarden zoals Maria Montessori dat bedacht heeft. Simone geeft ook tips voor het inrichten van je huis in montessoristijl. En wil je een leuke uitdaging voor je kind? Dan zijn er spelletjes en werkjes. Met een handige index achterin.
De vormgeving en illustraties zijn van Hiyoko Imai (geboren in Tokio, woont in Amsterdam). Zij is papierkunstenaar. 
Aanrader, dit boek!
De enige kritische opmerking die ik er bij wil plaatsen is er een van kleine omvang maar het kan verwarring brengen tijdens het schrijven: tot op heden heeft de Nederlandse Taalunie bepaald dat montessori zonder kapitale beginletter wordt geschreven. Alleen als we het over Maria Montessori hebben. En als iemand het in de naam van een school heeft verwerkt, bijvoorbeeld. In dit boek wordt het consequent met een kapitale beginletter geschreven, terwijl onderwijsvormen altijd zonder hoofdletters worden geschreven. 
256 pagina's, 25 euro.

Media
  • IMG_2949
  • IMG_2950-1