Boek: Echte helden – brandgevaar! Charlotte Habersack en Niko Renger

Ben is een kleine jongen voor zijn leeftijd, niet een beetje klein maar echt klein. Om daar de aandacht van af te leiden, maakt hij de waarheid soms wat mooier dan hij is. Dus als de juf in de klas naar beroepen van ouders vraagt, zegt Ben niet dat zijn vader een saaie architect is, nee, hij vertelt dat zijn vader hijskraan-machinist is. Ja hoor, denken de stoere jongens in de klas, heb je hem weer met zijn grote verhalen. Bewijs het maar!
Nou oké, dan doet Ben dat. Alleen loopt dat ‘bewijzen’ vreselijk uit de hand. Hij ontdekt dat de ene leugen al snel leidt naar de andere leugen. Voordat hij het weet zit hij diep in de problemen. Of liever gezegd: hoog in de problemen.

Voor kinderen van 9 tot 12 jaar.
Het boek telt 144 pagina’s
Het boek kost 14,99 en het is zojuist verschenen.

Over de auteur:
Charlotte Habersack (1966) is een Duitse auteur die houdt van avontuur. Ze stak zelfs de Sahara over op haar motor! Ze werkte eerder als filmredacteur en komedieschrijfster, maar nu schrijft ze kinderboeken. Charlotte groeide op in München, waar ze nu nog steeds woont met haar man en twee kinderen.

Over de illustrator:
Nikolai Renger is een Duitse freelance illustrator van onder andere Echte helden. Hij is geboren in Karlsruhe en studeerde visuele communicatie in Pforzheim.