Boek: Gozert

Uitgeverij Lemniscaat heeft een lange historie in kinderboeken. De redacteuren hebben een fijne neus voor de juiste auteurs en illustratoren. Vorig jaar gaven ze 'Gozert' uit. 
Dit verhaal, geschreven door Pieter Koolwijk, gaat over Ties en die heeft een probleem. Niet dat hij dat zelf zo ervaart, maar de meeste mensen vinden van wel. Zijn vriend Gozert (heel Rotterdams!) is de tofste en coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo spectaculair dat Ties erdoor in moeilijkheden komt. Ties’ ouders willen dat Gozert uit Ties' leven verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen? 
Gozert en hij gaan op trollenjacht, waarbij Ties diep in de sloot terecht komt. Ze stelen iets uit een museum, dat vindt zijn moeder heel erg. Zijn vader en moeder willen dat hij zijn denkbeeldige vriend onder controle krijgt en nemen hem mee naar de kinderpsychiater. Maar Ties wil niet van Gozert af. Híj heeft toch zeker geen problemen met hem! Want de wereld is met Gozert veel leuker en boeiender.
Dan, op een dag, moet Ties logeren in (voor kinderen) psychiatrische instelling Huize Hoopvol. Hoe gaat dat aflopen...
Het verhaal is komisch én ontroerend. Zowel fijn om zelf te lezen om voor ouders om uit voor te lezen.

Het boek telt 256 pagina's, heeft een hardcover en is 15,99 euro.