Fijn (voorlees)boek: Een vriend als geen ander

Dit ontroerende voorleesboek (vanaf 5 jaar en zelf lezen vanaf 8 jaar) over vriendschap en het overbruggen van verschillen. is het tweede deel over Hikke en Yaruk maar het is uitstekend los te lezen van het eerste deel. Het is geschreven door Oliver Scherz en de hartverwarmende illustraties zijn van Barbara Scholz.

In deel 2 van ‘Een vriend als geen ander’, getiteld ‘In het wolvendal’ wordt het eekhoorntje Hikke vroeg wakker uit zijn winterslaap en denkt maar aan één ding: zijn grote vriend Yaruk, een wolf, hij wil ‘m zien. Zo snel als hij kan, gaat hij naar de andere kant van de rivier om hem terug te vinden. Ze spelen een heerlijke dag lang in de zon, maar als Hikke terug naar huis wil, blijkt het ijs in de bergen te zijn gesmolten. De kolkende rivier is woest en Hikke kan niet naar huis.

Hij heeft geen andere keuze dan mee te gaan met Yaruk naar het wolvendal. De jonge wolven hebben een zware winter achter de rug. Hun ouders zijn dood en ze hebben honger. En nu brengt hun nieuwe leider een hapje mee dat ze niet mogen opeten!
Hikke sluit vriendschap met de kleine wolfjes, maar een deel van de roedel vindt dat Yaruk moet kiezen tussen Hikke en zijn familie. Kan hun vriendschap dit overleven?

 

Voor 5 tot 10-jarigen
Prijs 16,99

Aantal pagina’s 128.