Dierengedichten voor elke dag: Een wonderprachtig dier

Britta Teckentrup maakte eerder het boek ‘Ik wou dat ik een vogel was’. En nu is er deze maand een prachtig cadeauboek (tip!) uitgegeven, met 366 dierengedichten en spectaculaire illustraties van deze internationaal bekroonde illustrator.

De poëzie-bloemlezing is rijk geïllustreerd en bevat 366 dierengedichten van zowel Nederlandse als Vlaamse dichters. De bijzondere illustraties van Teckentrup nemen je mee op een reis door het dierenrijk. Dolfijnen en walvissen in een diepblauwe zee, olifanten en giraffes op de savanne en op de Zuidpool zie je de pinguïnkolonies . Daarna word je meegevoerd naar de apen en tijgers in warme, tropische wouden. En het hoeft niet allemaal zo ver weg, want ook de dieren die je zo goed kent omdat je ze hier vaak ziet, tref je aam in het boek zoals lammetjes, kikkers en honden.

Gedichten zijn er onder meer van: Hans Andreus, Herman Gorter, Ingmar Hetze, Rutger Kopland, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Paul van Ostaijen, Ester Naomi Perquin, Jaap Robben, K. Schippers, Patty Scholten, M. Vasalis, Edward van de Vendel, Bette Westra, Willem Wilmink en vele anderen. Naast de bekende Nederlandse en Vlaamse dichters, zijn er ook gedichten in het boek opgenomen van opkomende talenten en van de winnaars van de gedichtenwedstrijd ‘Een wonderprachtig dier’.

De gebonden uitgave is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen zijn er gegarandeerd ook dol op. De prijs is 39,99 maar dan heb je ook wat!