Prentenboeken tijdens de kerstvakantie

Het is al bijna kerstvakantie! En wat is er heerlijker dan de digitale middelen eens links te laten liggen en met een boek op de bank te kruipen. Voorlezen voor de kleintjes, zelf lezen of knutselen. 

Een heerlijk knus kerstboek voor kleuters is 'Pieter Konijn' van Beatrix Potter. Pieter heeft de cadeautjes voor zijn moeder en zusjes ergens verstopt, maar waar ook alweer? Morgen is het al Kerstmis dus hij moet ze echt vinden! Samen met de lezer gaat hij op zoek in het bos. Maar door de sneeuw ziet alles er ineens heel anders uit. Kijk onder de flapjes en zoek mee!

Het kerstverhaal mag natuurlijk niet ontbreken. Voor dit prentenboek maakte Vivian den Hollander de tekst en Mies van Hout de illustraties. Maria’s buik is al heel dik. Bijna zal haar kindje geboren worden. Een engel heeft haar verteld dat het een heel bijzonder kind zal zijn.
Maar dan moeten Maria en Jozef plotseling op reis naar Bethlehem. En daar, in een stal net buiten de stad, gebeurt het: het kindje wordt geboren. Jezus heet hij.
Maria wikkelt hem in warme doeken. En Jozef ontdekt een grote, heldere ster boven de stal. Een ster die aan iedereen laat zien dat er iets bijzonders is gebeurd! Een fijn voorleesverhaal met prachtige kleurrijke illustraties.

Kerst met krijtjes van Oliver Jeffers en Drew Daywalt gaat over Teun, de krijtjes en hun families die kerst gaan vieren. Deze spin-off van bestseller ‘De krijtjes staken!’ (Zilveren Griffel/bestseller) bevat naast een leuk verhaal ook enveloppen met kaartjes, spelletjes, een poster én uitklappagina!

Iedereen, zelfs een krijtje, weet dat cadeautjes géven leuker is dan ze kríjgen. Daarom sturen ze echte brieven en kaarten (die je uit hun envelop kunt halen) en delen ze ook cadeautjes uit.