Boek: Het lied van de spreeuw

Woensdag 22 juni 2022 werd bekendgemaakt welke kinderboeken dit jaar de Griffels en Penselen hebben gewonnen. De Griffels zijn de prijzen voor de best geschreven boeken, en de Penselen zijn voor de beste illustraties. Nieuw dit jaar was de uitreiking van Bronzen Griffels en Penselen, als vervanging voor de Vlaggen en Wimpels.

Op de vooravond van de Kinderboekenweek (5 oktober t/m 16 oktober) worden één Zilveren Griffel en één Zilveren Penseel omgezet in een Gouden Griffel en Gouden Penseel. Wat het allerbeste kinderboek wordt, is dus nog even afwachten. In de tussentijd kunnen we gelukkig alvast de boeken lezen die nu al in de prijzen vielen. Een van de mooiste boeken die een griffel wonnen is deze:

De spreeuw in dit prentenboek wil een lofzang houden op wat hij allemaal ziet tijdens zijn vluchten over het land. Om zeker te zijn dat hij niets vergeet, vraagt hij alle vogels die hij kent om raad: wat moet ik in elk geval niet vergeten te vertellen?

De prachtige lino's van schrijver en beeldend kunstenaar Octavie Wolters laten een wereld zien waarin je even stil mag zijn. Om dan goed om je heen te kijken.
Bekroond met een Zilveren Penseel.
Voor 7 jaar en ouder. 32 pagina’s, 17,99 euro.