Prentenboek van Astrid Lindgren: ‘Kerstmis toen ik klein was’

Sinterklaas is weer het land uit, stiekem kijken we al uit naar de kerst. Daarom vandaag een boek over de kersttijd.
Het is thuis een chaos, als Astrid, haar vader en haar broer Gunnar thuis arriveren, na een lange tocht in de sneeuw. Ze hebben de perfecte kerstboom gescoord. Maar wat nu? De meubels staan schots en scheef, het eten is aangebrand en Astrid is bang dat het geen leuke Kerstmis wordt. Gelukkig is de volgende dag alles mooi versierd, is er heerlijk eten en wacht hen een mand vol cadeautjes onder de kerstboom. Het wordt de meest fantastische Kerstmis ooit.

Astrid Lindgren – wie kent haar niet, van de verhalen van Pippie Langkous!- vertelt in dit prentenboek heel geestig over haar herinneringen aan Kerstmis 1913, toen ze zes jaar oud was. Nostalgisch en warm verhaal, dat je brengt bij de magie van het kerstfeest.

Cecilia Heikkilä (1984) is een Zweedse illustrator, die vooral kinderboeken illustreert. Cecilia is óf in haar studio aan het werk met haar hond Mochi aan haar zijde óf op reis. Ze is dol op dieren en de natuur en dat zijn dan ook thema's die je vaak terugvindt in haar boeken.Dit prentenboek is voor 3 tot 7-jarigen, het heeft 32 pagina’s en het kost 15,99 euro.