Alle kinderen een dopper-fles

Directeur Wilke Vos:

"Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid. Daar hebben we in alle groepen aandacht aan besteed. Deze week hebben we in de groepen het plastic gescheiden van het andere afval. Vooral om kinderen bewust te maken van de hoeveelheid plastic die wij met elkaar gebruiken. De Kleine Prins heeft al enkele jaren het Eco-schools certificaat (https://ecoschools.nl/). We willen zelfbewust met onze omgeving omgaan en willen dat ook onze kinderen meegeven. Dat is natuurlijk niet van het ene op het andere moment veranderd. Ook op De Kleine Prins niet. Op sommige zaken hebben we geen invloed, maar daar waar we wel iets kunnen doen, al is het maar heel klein, willen we ook wat doen. Langzamerhand begint dit bewustzijn zich uit te breiden. 

Er is discussie over het klimaat. Verandert dit nu wel of niet. Afgelopen week heeft het hard geregend en wie weet gaan we wel een koude winter tegemoet. Er is een verschil tussen klimaat en weer. Bij het klimaat kijken we naar een periode van 30 jaar en we kunnen rustig stellen dat de wetenschappers het erover eens zijn dat het warmer wordt op aarde. Het klimaat verandert dus en welke gevolgen heeft dat voor de toekomst? 

Terug naar het plastic afval. Het plastic flesje doen we in de ban. Bij onze festiviteiten delen we deze flesjes niet meer uit. We stellen er wel wat tegenover. Alle kinderen krijgen vandaag een dopper mee naar huis. Een eigen dopper (www.dopper.com) waardoor ze het plastic flesje niet meer nodig hebben. Het is onze bijdrage nu aan een duurzame toekomst. 

Maar daar kan het niet bij blijven. Graag verzamelen we uw tips om op De Kleine Prins verder te werken aan dit thema. Ideeën die makkelijk uit te voeren zijn, ideeën die geld kosten. Uitgewerkte plannen en noem maar op. We verzamelen ze op de website en zullen onderzoeken wat wij en de kinderen ermee kunnen doen. Het is hun toekomst, zij zijn de beslissers van de toekomst."

 Ideeën kunt u mailen naar duurzametoekomst@kleineprins.nl.

Media
  • 772d4105-55b1-47d9-ae17-8af0e0518824
  • 20191010_131357