Wilke Vos over De Kleine Prins

Op 1 augustus bestaat De Kleine Prins 30 jaar. Eigenlijk moet ik zeggen dat 30 jaar geleden op 1 september de deuren voor het eerst opengingen, want het schooljaar begon laat. Nu, 30 jaar later, zijn we een volwassen school, waar kinderen kunnen opgroeien en zich ontwikkelen tot pubers die na groep 8 naar de middelbare school gaan. En we zijn blij dat we dinsdag een grote groep mogen uitzwaaien die na de zomervakantie uitwaaiert over meerdere scholen in de regio.
Dinsdag is hun afscheid van de school. Het zal weer een echte Kleine Prins-afscheidsavond zijn, met de rode loper voor de kinderen, een tentoonstelling van afstudeerprojecten en de première van de eindfilm van de kinderen. Daarna nog een fijn samenzijn met ouders en kinderen om nog even herinneringen van de afgelopen acht jaar terug te halen.

Andere jaren haalde ik hier ook herinneringen van het afgelopen jaar op, zoals de geslaagde schoolreisjes en het mooie kerstfeest en zo. Dat doe ik deze keer niet. Die laat ik vandaag bij u en bij uw kinderen. Wat zou het leuk zijn om vanavond met uw kind eens naar het afgelopen schooljaar te kijken en ieder eens drie zaken te benoemen waar jullie dankbaar voor zijn. Ze mogen met school te maken hebben, maar ook met het persoonlijk leven. Voor de jongsten kijkt u naar een kortere periode.
Want niets is vanzelfsprekend in het leven. Ons dat te realiseren is heel belangrijk, voor zowel kinderen als ouders.

Ik ben dankbaar dat ik al 30 jaar op deze school werk met zulke lieve kinderen en prachtige collega’s, ik ben dankbaar dat ik op een mooie plek woon ergens in Nederland en ik ben dankbaar dat ik ruim 41 jaar getrouwd ben met mijn lieve vrouw Emmy (die deze foto maakte), ik een geweldige zoon heb en een hele lieve hond.
Ik wens u een fijne vakantie!

 Wilke Vos, directeur De Kleine Prins