Nieuwe dirigent DKP popkoor

Op 1 februari droeg Charles Vermeer het dirigeren van het DKP popkoor over aan Gertjan Essenstam. Charles zei tegen mij: “Ik heb het met heel veel plezier gedaan ik zal de ontzettend leuke koorleden missen.”

Gertjan is een goede vervanger voor Charles. Deze in 1964 geboren professionele muzikant en producer, speelt ook live in diverse bands en gelegenheidsformaties.

Naast dit alles is Gertjan tevens actief in de muziekindustrie. Nord Keyboards (Stockholm) en Arturia (Frankrijk) maken graag gebruik van zijn expertise op het gebied van klanksynthese (methode om een klank met een bepaalde klankkleur te maken door een aantal basistonen bij elkaar op te tellen) en user-interfaces (grafisch vormgegeven schil waarmee gebruikers en apparaten met elkaar kunnen communiceren).
Hij heeft heel veel gedaan en ook veel verschillende dingen in de muziek.

En wat ook leuk is: nog niet zo lang geleden deden we een oproep. Na de opgelegde maatregelen van de regering vanwege een virus was het aantal leden van het popkoor afgenomen. Na de oproep is het koor enorm gegroeid en telt het nu 35 leden! Een enorm leuk initiatief is thans niet meer weg te denken uit de school.
Emmy Fons
Foto's: Gertjan en het koor