Warmetruiendag

Vrijdag 2 februari was het Warmetruiendag! Als EcoSchool besteden we hier elk jaar uitgebreid aandacht aan. De verwarming wordt lager gezet en er worden lessen over duurzaamheid gegeven in alle groepen.

Klimaatverbond Nederland is de Nederlandse initiatiefnemer van Warmetruiendag; zij organiseert deze actie sinds 2007. Warmetruiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari georganiseerd, zo vieren we de ‘verjaardag’ van de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol, het eerste wereldwijde klimaatverdrag. 

Op de locatie Prinsenland mochten de kinderen weer hun warmste, gekste of grappigste trui aantrekken. Ook oorwarmers, een sjaal, handschoenen en/of een muts mochten erbij aan en op. Elke groep koos een kind dat er volgens alle kinderen het leukste, mooiste of gekste uitzag. Deze kinderen werden samen op de foto gezet.

In de onderbouw keken de kleuters onder andere naar een video over dieren op een boerderij die het erg koud hadden en leerden met opdrachtjes over de begrippen 'warm' en 'koud'. In de midden- en bovenbouw werd een 'Kahoot' gehouden met als onderwerp de Warmetruiendag.

Meer informatie over Warmetruiendag vindt u hier.

Media
  • 20240202_090540
  • 20240202_090550
  • 20240202_101518
  • winnaars WT-dag met smiley.jpg