Lekker lezen en het beste boek van 2021 kiezen: De kinderjury 2022!

De Leesweken van de Kinderjury 2022 zijn gestart! Van 9 februari tot en met 10 april mogen kinderen heerlijk de hele tijd boeken lezen en kiezen welk boek het beste boek van 2021 wordt. In de stemweek (11 t/m 17 april) mag er gestemd worden. Alle boeken uit 2021 doen mee. Om jullie te inspireren, hier een paar boeken.

Waarom de maan verdwijnt – Lotti’s oorlog
Van Martine Letterie en Rick de Haas
Het jaar 1942. Het is oorlog. Lotti en haar moeder zijn niet langer veilig. Lotti raakt alles kwijt: haar huis, haar hondje. Maar de mooie verhalen van haar baboe kan niemand haar afpakken. Die zitten voor altijd in haar hoofd en geven haar de kracht en de fantasie om te overleven.
Mensen die de oorlog zelf hebben meegemaakt vertelden hun verhaal aan Martine Letterie. Daarop baseerde ze dit boek.
Hoe de kracht van fantasie je helpt te overleven in een kamp tijdens de oorlog. Voor kinderen van 7 jaar en ouder, prachtig rijk geïllustreerd.
Eerder maakten Letterie en De Haas Kinderen met een ster, dat werd bekroond met een Zilveren Griffel, en Verboden te vliegen, dat werd bekroond met de Thea Beckmanprijs 2020

Thomas Tucker, ontdekkingsreiziger van beroep
Van Harmen van Straaten
Juli 1969. Tak wacht ademloos op de landing van de eerste mens op de maan. Maar dan gebeurt er iets dat nog veel spannender is: er komt een nieuwe jongen bij hem in de klas. Thomas Tucker is voor niets en niemand bang, hij vertelt de stoerste verhalen en iedereen wil zijn beste vriend zijn. Thomas kiest Tak. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen. Tak ontdekt verdachte voetstappen bij de geheime hut. En wie stuurt hem die geheimzinnige brieven? Tak gaat op onderzoek. Ook al moet hij daarvoor naar het moeras vol levensgevaarlijk drijfzand, waar hij van zijn ouders absoluut niet mag komen.

Een boek vol avontuur en geheimen en met humor geschreven. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Voetstappen in de donkere nacht
Van Rindert Kromhout en Saskia Halfmouw
Rome, vele jaren geleden. Aan standbeelden overal in de stad hangen plotseling (verboden) protestbriefjes. De ‘sprekende beelden’ beklagen zich over de enorme verschillen tussen arm en rijk. Het volk begint te morren en de woedende machthebbers maken jacht op de briefschrijvers.

Wanneer Renzo en Lucia ontdekken dat hun ouders erachter zitten en het verspreiden van de briefjes steeds gevaarlijker wordt, nemen zij deze taak op zich. Want wie verdenkt er nu een jongen met een voetbal? Of een meisje dat haar weggelopen kat zoekt?

Spannend avontuur over de verschillen tussen arm en rijk in historisch Rome. Voor kinderen vanaf 9 jaar.