Bewegingsonderwijs

Onderwijs

Gym- en zwemles

Op de locatie Prinsenland krijgen leerlingen van de middenbouw zowel een gymles als één keer in de twee weken een zwemles. Op de locatie Lage Land krijgen leerlingen van groep 4/5 elke week een gymles en een half jaar per schooljaar een zwemles.

Het schoolzwemmen is niet gericht op het behalen van een diploma. Op de site van de Rijksoverheid vindt u hier meer informatie over de onderwijsactiviteit schoolzwemmen.

Alle bovenbouwgroepen krijgen twee keer per week gym. Leerlingen van de locatie Prinsenland maken gebruik van de gymzaal van de school. De kinderen van de locatie Lage Land maken gebruik van het gymzaal aan het Lagelandsepad.

Bij de gymles zijn goede sportkleding, sportschoenen (geen zwarte zolen) en een haarelastiek (bij lang haar) verplichte spullen in de gymtas. Graag alle sierraden en andere waardevolle spullen thuis laten. 

Het gymrooster en de zwemtijden worden aan het begin van het schooljaar via Social Schools verstuurd. 

Sporttoernooien
Elk schooljaar doen we mee aan schoolsporttoernooien die worden georganiseerd door Sportbedrijf Rotterdam. De toernooien waar de kinderen uit de bovenbouw onder andere aan mee kunnen doen zijn: tennis, zwemmen en voetbal. Kinderen van verschillende scholen uit Rotterdam strijden dan om een beker. De kinderen spelen in het shirt van De Kleine Prins. We verwachten van hen sportief spel, het hebben van een leuke dag met elkaar, zijn belangrijker dan winnen. De inschrijving gebeurt via Social Schools.

Kidsrun

Sinds 2014 lopen de kinderen van onze school de ‘Kids Run Rotterdam’, een sportevenement dat een dag voor de Marathon van Rotterdam plaatsvindt.
 

Sportdag
Elk schooljaar wordt er een sportdag georganiseerd voor alle kinderen van de hele school. Voor de onderbouw vindt deze sportdag plaats op het schoolplein. De groepen 3 t/m 8 van beide locaties hebben de sportdag op voetbalvereniging VVOR.

Categorieën