VAN DE DIRECTIE

Gaan de scholen dicht? Mogen de scholen weer open? Mogen kinderen verkouden naar school? Moeten ouders hun kinderen laten testen?

Op het moment dat er een persconferentie is, krijgt heel Nederland tegelijkertijd de nieuwe maatregelen te horen. Wij zijn als schooldirectie niet eerder dan u op de hoogte van de aankomende maatregelen. Ook wij zitten steeds om 19.00 uur voor de televisie om de persconferentie te volgen, zodat we heel snel daarna in beraad kunnen wat deze nieuwe maatregelen voor consequenties hebben.
Wat betekent dit voor onze school? Wat betekent dit voor onze leerlingen? Wat betekent het voor onze leerkrachten? En wat betekent dit voor u als ouder?
De schoolsluiting in december kwam voor ons totaal onverwachts. Wij hadden bedacht dat de middelbare scholen wellicht dicht zouden gaan, maar dan op zijn vroegst na de kerstvakantie. Niets was minder waar. Ineens moesten ook wij over twee dagen dicht. Heel onwerkelijk.
Hadden wij verwacht dat we afgelopen maandag weer open zouden mogen? Nee, eigenlijk niet. Zijn wij er blij om? Ja, heel erg!

Op dinsdag 2 februari was er weer een persconferentie. Daar, voor de televisie, hoorden we dat we weer open mochten onder strikte voorwaarden. Vervolgens ging heel onderwijsland in overleg wat deze strikte voorwaarden dan moesten zijn, want dat werd tijdens de persconferentie niet duidelijk. Op woensdagavond 3 februari werd het een en ander bekend gemaakt via de verschillende nieuwssites. Op donderdag 4 februari hoorden we concreet van ons bestuur wat we als school wel en niet mochten. Op vrijdag 5 februari verscheen het vernieuwde protocol voor basisscholen. Op zaterdag 6 februari werd het snottebellenbeleid aangepast.

In die tussentijd hadden wij natuurlijk ook zelf onze eigen ideeën en voelden we de druk om naar leerkrachten en ouders te communiceren hoe onze school om zou gaan met alle nieuwe maatregelen. Helaas zijn wij heel erg afhankelijk van andere partijen en beschikken wij niet over informatie voordat het landelijk verspreid wordt. Wij hebben bepaalde keuzes gemaakt en we hopen vooral dat kinderen weer met plezier en zonder angst naar school komen. Wij hadden er in ieder geval weer heel veel zin in!

Afgelopen week hebben wij dan ook enorm genoten van de kinderen die weer het plein op kwamen, de blije gezichten, de verhalen en het spelen in de sneeuw. Iedereen doet zijn best om zich aan de maatregelen te houden. Met elkaar vinden we ook hier onze weg weer in.