Kinderboekenweek met thema 'Worden wat je wil'

Woensdag 6 oktober begint de Kinderboekenweek. Het thema is deze keer 'Worden wat je wil'. Wij openen de week feestelijk met het lied van Kinderen voor Kinderen op het schoolplein.
Op maandag 11 oktober geven studenten van Zadkine Rotterdam workshops. De kinderen kunnen bij deelname aan deze workshops kiezen uit de thema’s mode, luchtvaart, theater of bakker. Ook is er voor de onderbouw een minidisco en mee-leef-theater georganiseerd en voor de grotere kinderen is er een beroepenquiz.
Voorlezen hoort er natuurlijk ook bij, tijdens de Kinderboekenweek. Dat doen de kinderen zelf in verschillende groepen. Op woensdag 13 oktober is onze boekhandel Post Scriptum er weer met een dozen vol boeken voor de boekenmarkt.

Het kinderboekenweekgeschenk dit jaar is geschreven door Bette Westera en het heeft de titel ‘Tiril en de Toverdrank’. Het gaat over Tiril, die zo rond haar tiende verjaardag ontdekt dat ze iets heel bijzonders kan, iets wat anderen niet kunnen. Namelijk, veranderen van gedaante, net als haar lievelingsgod Loki. Tiril gaat samen met haar vriend Thialfi op reis om een toverdrank te vinden waardoor bijvoorbeeld een schapenboer in staat is een klinkend heldengedicht te maken. Dit alles wil Tiril doen om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos. Tijdens die reis door de onherbergzame wereld van de Joekels, heeft ze haar gave al snel nodig.

 

Het boek is onderdeel van het lespakket van de Kinderboekenweek. Kinderen krijgen het boek cadeau bij besteding van 12,50 euro aan kinderboeken.