KiVa Kick-Off op 1 september

Ieder schooljaar starten we in de eerste week met een KiVa Kick-Off. Klassen maken bijvoorbeeld een yell of lied en presenteren dit aan de andere klassen. Op de daltonlocatie gebeurde dit op het schoolplein en op het podium in de hal, op de montessorilocatie in de gymzaal.
De onderbouwjuffen voerden deze keer een toneelstuk op geïnspireerd door het prentenboek 'Wij horen er ook bij'. Tijdens dit feestelijke moment aan het begin van het schooljaar zeggen we tegen elkaar: "Wij zijn een KiVa-school en samen maken we er een fijne school van!"

Op De Kleine Prins werken we sinds 2014 met de methode KiVa. KiVa is een afkorting van de Finse woorden 'Kiusaamista Vastustava' wat ‘tegen pesten’ betekent. Het woord ‘KiVa’ betekent ‘leuk’ en ‘fijn’. Het is een preventief, schoolbreed programma, gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen (groep 1 t/m groep 8). Het programma zet in op positieve groepsvorming, zodat ieder kind met plezier naar school gaat. 

Klik hier voor meer informatie over KiVa!

Media
  • site1
  • site2
  • LL KiVa